Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013



Όταν η διαμαρτυρία αποκτά και έχει ταυτότητα.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ:
Περιμένοντας τους καθηγητές Μουσικής
            Με αρωγούς τον φθινοπωρινό ήλιο και την ελπίδα για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό αύριο, το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας πραγματοποίησε σήμερα 22 Νοεμβρίου 2013 την πρώτη του μεγάλη συναυλία στους δρόμους και τις πλατείες της Σιάτιστας. Το σύνολο παραδοσιακής ορχήστρας έπαιξε τραγούδια και σκοπούς της πόλης και της ευρύτερης ζώνης της Δυτικής Μακεδονίας. Με αυτό τον μοναδικό τρόπο καθηγητές, μαθητές και εκπρόσωποι γονέων θέλησαν να ανοίξουν το δρόμο για να «ροβολήσουν» επιτέλους οι καθηγητές μουσικών ειδικοτήτων σε όλα τα Μουσικά Σχολεία. Με το κεφάλι ψηλά, με όπλο την τέχνη είπαν το μεγάλο όχι σε όσους εθελοτυφλούν, σε όσους χάνονται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, σε όσους μεταφέρουν την ευθύνη σε άλλους.
            Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας αλλά και όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας ζητούν να υπογραφτούν σήμερα οι προσλήψεις των καθηγητών μουσικής και από τον  Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το επιτελείο του. Είναι οι τελευταίες υπογραφές μετά από αυτές των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών. Το έγγραφο των προσλήψεων έφτασε στο εν λόγω υπουργείο στις 8 Νοεμβρίου 2013 και έκτοτε χάθηκε ανάμεσα στα εκατοντάδες έγγραφα που στοιβάζονται συνήθως  στα υπουργεία. Χτες η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με σημαίνον πρόσωπο του Υπουργείου και το έγγραφο ξεθάφτηκε!!! Επιπλέον ενημέρωσε την πλειοψηφία των Μουσικών Σχολείων.
             Εμπρός, λοιπόν, δεν μένει παρά μία υπογραφή!!! Τα Μουσικά Σχολεία καλούν όλες τις δημοτικές αρχές, τις περιφερειακές διοικήσεις, τους βουλευτές και όλους όσους αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό να πιέσουν με τον τρόπο τους για λύση του ζητήματος σήμερα!!!!! Ζητούν συμπαράσταση και αρωγή στο πολυδιάστατο εκπαιδευτικό έργο τους.
             Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας ευχαριστεί όλους όσους το στηρίζουν και υπόσχεται πολλές νέες καλλιτεχνικές δράσεις και συναυλίες εντός και εκτός των τειχών της Σιάτιστας. 
Η Δ/ντρια
Δρ Μαρία Ντούρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου