Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ … ο αγώνας για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» συνεχίζεται



ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, 104 32, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 210 5242386


40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ …
ο αγώνας για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» συνεχίζεται.


40 χρόνια μετά ……………………………….. το ΨΩΜΙ λείπει από το τραπέζι για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες.
Η λαϊκή οικογένεια βιώνει στο πετσί της τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, την ανασφάλεια. Οι απολύσεις και η απλήρωτη εργασία είναι καθημερινότητα για κάθε εργαζόμενο. Φόροι, χαράτσια, κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητα, πλειστηριασμοί και κατασχέσεις. Κάθε φορά και νέα πιο βάρβαρα μέτρα για τον λαό.

40 χρόνια μετά …………………………………….  η  ΠΑΙΔΕΙΑ για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας έγινε είδος πολυτελείας, έγινε εμπόρευμα.
Μόρφωση μόνο για λίγους, ημιμάθεια για τους πολλούς. Κατακόρυφη αύξηση της φροντιστηριακής δαπάνης για κάθε λαϊκή οικογένεια. Παιδική εργασία και σχολική διαρροή. Αυτό είναι το νέο σχολείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σχολεία με λιγότερους εκπαιδευτικούς, με τσακισμένες εργασιακές σχέσεις. Σχολεία χωρίς θέρμανση, αναλώσιμα, καταχρεωμένα στις ΔΕΚΟ, χωρίς σχολικούς φύλακες, χωρίς καθαρίστριες, χωρίς βιβλία με μαθητές που υποσιτίζονται.

40 χρόνια μετά ……………………………………..  η  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τους είναι η δική μας σκλαβιά.
Το δόγμα «νόμος και τάξη» είναι σε πλήρη εφαρμογή για να προστατέψει αυτούς που και πριν και τώρα αυγατίζουν τα κέρδη τους. Με καταστολή και αυταρχισμό προσπαθούν να καταστείλουν κάθε λαϊκή-εργατική κινητοποίηση που αρνείται να πληρώσει μια κρίση για την οποία δεν φταίει (ναυτεργάτες, χαλυβουργία, εκπαιδευτικοί, μέσα μαζικής μεταφοράς, ΕΡΤ). Δεν υπάρχει απεργία που να μην βγαίνει παράνομη και καταχρηστική. Εξαντλούν όλη τους τη βαρβαρότητα και επιθετικότητα, στέλνοντας στα δικαστήρια μαθητές (ΕΠΑΛ Λαμίας) και καταδικάζοντάς τους σε φυλάκιση, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο, να έχουν καθηγητές, βιβλία!
Και όταν δεν θέλουν να λερώσουν τα χέρια τους, έχουν μια δοκιμασμένη εναλλακτική λύση. Το μόρφωμα της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, σε ρόλο ντίλερ για τα αφεντικά τους, καπηλεύεται το πατριωτικό αίσθημα του λαού πατώντας στην απογοήτευση. Οι απόγονοι των Ταγματασφαλιστών, γίνονται το εγκληματικό χέρι του συστήματος, που επιτίθεται σε όσους αγωνίζονται για το δίκιο τους, σε όσους σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν.
           
Τότε, ο φασίστας Παπαδόπουλος, με τη βοήθεια των Αμερικανών και ενός μεγάλου κομματιού επιχειρηματιών και εφοπλιστών, επέβαλαν τη χούντα.
            Τότε, οι «αντικειμενικές» εφημερίδες της εποχής, αποκαλούσαν τους φοιτητές «αλήτες», που «δεν καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα της πατρίδας». Αυτοί οι νέοι, που τους έλεγαν αλήτες, μαζί με τους εργάτες, κόντρα στην μοιρολατρία, κατάφεραν και νίκησαν το φόβο και την τρομοκρατία. Απέδειξαν στην πράξη πως όταν ο λαός αγωνίζεται οργανωμένα, είναι πανίσχυρος και καμία εξουσία, όσα όπλα, τανκς και αεροπλάνα, όσους χαφιέδες και να έχει, δεν μπορεί να τον γονατίσει.
            Σήμερα που οι συνθήκες κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη για οργανωμένο αγώνα και πάλη, το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό και έχει λόγο να μείνει ζωντανό. Η ιστορία αυτού του τόπου έχει γραφτεί με τους αγώνες και τις θυσίες όλων όσων δεν «συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις».
            Καλούμε τους μαθητές, τη νεολαία, τους εργαζόμενους, να τιμήσουμε τον αγώνα του λαού ενάντια στη χούντα, να περιφρουρήσουμε τη μνήμη του Πολυτεχνείου.
            Καλούμε τους μαθητές, τη νεολαία, τους εργαζόμενους, το λαό της Αθήνας, να συμμετέχουν καθολικά στις εκδηλώσεις της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία.
Καλούμε τους εργαζόμενους γονείς, τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς να δώσουν το παρόν τους στις σχολικές εκδηλώσεις, να εξασφαλίσουν ότι δεν θα γίνει ένας τυπικός εορτασμός. Σε μας πέφτει το βάρος να πάρουμε τα παιδιά μας από το χέρι και να περπατήσουμε μαζί τους το δρόμο την ιστορικής αλήθειας.

40 χρόνια ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ…
ΑΡΚΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙ!


Αθήνα, 11/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου