Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Δήλωση άρνησης για βιντεοσκόπηση δια ζώσης μαθήματος

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία προβλέπεται η βιντεοσκόπηση του δια ζώσης μαθήματος.
"Πρόκειται για μια τροπολογία, η οποία καταστρατηγεί τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών και σε καμία περίπτωση δεν προάγει την ουσιαστική, ισότιμη μόρφωση των παιδιών μας", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Για να δείτε το σχετικό Σημείωμα της ΠΕΓΜΚΣ, κάντε κλικ εδώ.
Παράλληλα, η ΠΕΓΜΚΣ καλεί τους γονείς και κηδεμόνες να συμπληρώσουν και να καταθέσουν στις Διευθύνσεις των σχολείων τη Δήλωση Άρνησης της βιντεοσκόπησης και ηχογράφησης των δια ζώσης μαθημάτων.
Για να κατεβάσετε τη σχετική Δήλωση Άρνησης, κάντε κλικ εδώ.
Μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου της ΠΕΓΜΚΣ, στο οποίο διατυπώνονται τα επιχειρήματα κατά της βιντεοσκόπησης και ηχογράφησης των δια ζώσης μαθημάτων, κάνοντας κλικ εδώ.
Τέλος, το ΔΣ της ΠΕΓΜΚΣ καλεί τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 19/5/2020 κατά του νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου και της επίμαχης τροπολογίας.
Για να διαβάσετε το σχετικό Δελτίο Τύπου, κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου